"1999 köpte vi Kimanda. Vi har valt att inte på vår hemsida gå i svaromål mot de anklagelser som riktats mot oss från hennes uppfödare under åren som gått eftersom vi tycker att det är ett så lågt sätt att argumentera i en sakfråga som det aldrig fanns några oklarheter om.

Dock fortsätter Kimandas uppfödare år efter år att lägga ut diverse små texter med anspelningar på sin hemsida som enbart går ut på att misskreditera oss. Trots att mer än 5 år gått så upphör inte detta varför vi nu väljer att berätta precis som det är, det finns inget konstigt eller hemligt i Kimandas historia:

År 2000 fick Kimanda sin första och enda kull hos oss (6 kattungar) där två av kattungarna dog dom första dygnen och två av dom andra hade navelbråck. Vid kontakt med veterinär upptäcktes att Kimanda själv hade ett missbildat bröstben och i samråd med veterinären beslöt vi att Kimanda skulle kastreras då varken vi eller han ansåg att hon var lämplig för avel. Kimanda hade mycket svårt att hävda sig bland våra övriga katter, hon trivdes inte längre i kattgruppen och vi fattade det tunga beslutet på inrådan av vår veterinär, att hon skulle få det bättre som ensamkatt hos en familj vi känner. Anledningen till att Kimanda bor på hemlig adress är att vi inte vill utsätta hennes familj för samma hot och trakasserier som vi fick utstå vid den tiden från Kimandas uppfödare. Kimanda har ett ypperligt liv och lever som högt älskad familjemedlem i ett hem där hon själv får rå om alla familjemedlemmar.


Är du intresserad av att läsa om hoten Kimandas uppfödare utsatte oss för under flera år så finns en del av dom på

S*Tigressans hemsida, "Why all bullshit". Carina var ett stort stöd för oss då vi bla. tvingades polisanmäla Kimandas uppfödare för att få slut på hoten.

Länk: "
Lisbets letter" Länk: "My answer to the breeder"

Om du har ytterligare frågor eller funderingar i ämnet Kimanda är du välkommen att höra av dig direkt till oss personligen via t ex mail.

/Lisbet & Leif"

 

                              S*Aristo Limas Kimanda